perjantai 18. kesäkuuta 2010

Käykö tie miehen sydämeen vatsan kautta?

Uusia kokeiluja. Lomalaisena halusin yllättää kovasti töitä painavan työläiseni eilen hänen töistä tullessaan uusilla hyvillä pöperöillä, onnistuin! Listalla jauheliha-perunagratiinia, tuoreita sämpylöitä ja jälkkäriksi suklaaherkkua vadelmilla.
Jauheliha-perunagratiinin ohjeen löysin vanhasta Pirkka-lehtisestä. Lihaperunalaatikon moderniversio, jos niin voi sanoa.. :) Mielestäni oli oikein maistuva perus arkiruoka. Ohjeessa oli oliiveja, mutta itse jätin ne pois sillä emme kumpikaan oikein pidä niistä.


JAUHELIHA-PERUNAGRATIINI
(4 annosta)

400 g Pirkka naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
1 paprika
2 rkl tomaattipyreetä
(1/2 tl timjamia)
3/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria/pippurisekoitusta
(1 dl Pirkka jalapenotäytteisiä vihreitä oliiveja)
1 ps (750 g) Pirkka juustokermaperunoita (pakaste)

Kuori sipuli ja porkkanat sekä suikaloi ne. Suikaloi myös paprika.
Ruskista jauheliha, lisää sipuli, porkkanat ja paprika. Anna kasvisten pehmetä 5-10 minuuttia. Mausta tomaattipyreellä, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Puolita oliivit ja sekoita ne jauhelihaseoksen joukkoon. Kaada jauhelihaseos uunivuokaan ja levitä päälle juustokermaperunat. Paista 225 asteessa noin 50-60 minuuttia




Mutakakun tyyppinen suklaaherkku. Helppo ja hyvä kahviherkku. Käväisin eilen ystävän luona synttärikahveilla ja vein tätä sinne mukanani, sillä eihän se olisi taaskaan tullut meille kokonaan syödyksi. Olisi niin mukava leipoa kaikenlaisia uusia makeita juttuja mutta kuka ne syö? Kaksinkertaisella ohjeella tulee pellillinen


MUTAKAKKU
1 ½ dl juoksevaa margariiniä
2 ½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaota
½ rkl vaniljasokeria

Sekoita aineet yllä olevassa järjestyksessä. Levitä seos uunivuokaan/piirakkavuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa n 15 minuuttia. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile kokonaisten tai soseutettujen vadelmien kera.





Sen verran oli tyytyväinen herkkuttelija täällä kotona, että illalla sain lumipalloheisin oksan maljakkoon. Nätti. Lumipalloheisipensaan haluun ehdottomasti joskus omaan pihaani.








2 kommenttia: