keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Mustaviinimarjapensaiden muodonmuutos

Nyt on kyseessä piha, jossa riittää puuhaa kesäksi jos toiseksikin. Koska minulla ei ole omaa pihaa, saan hääriä mielinmäärin vanhempieni pihassa nyt kun minua on alkanut pienissä määrin puutarhahommat yllättäen kiinnostaa. Mitään aiempaa kokemusta, tietoa tai taitoa minulla näihin hommiin ei ole. Mutu-tunteella mennään siis...

Pienen kasvimaaprojektin jälkeen vuorossa oli kymmenen marjapensaan "kohotus". Pensastuki jokaiselle pensaalle, alusten kitkeminen ja lopuksi kuorikatetta juurille estämään rikkaruohoja ja viimeistelemään lopputulosta.

Pensaat ennen...ja jälkeen...Puskien laiton jälkeen tein myös pienen kasvilaatikon kasvimaan päähän kurpitsoille, minkä reunustin kivillä. Kurpitsasatoa odotellessa.

Muutamia viikkoja sitten tuli myös uusittua yksi seinänvarsikukkapenkki. Uusin penkin kokonaan laittamalla maisemointikangasta penkin alle ja vaihtamalla kokonaan penkin mullat. Kylvin sinne kesäkuun alussa kehäkukkia, tarhaneitoa, niittykukkia, auringonkukkia ja tuliunikoita... Kovasti ne sieltä näyttävät ponnistavan. Tästä penkistä saa sitten jossain vaiheessa kesää napsia kukkia maljakkoon, ainakin toivottavasti.
Kasvimaakin suorastaan kukoistaa! Tosin nämä ainaiset vesisateet laittavat salaatin kulkemaan pitkin maata.. Herneet nousevat kovaa kyytiä.


2 kommenttia:

  1. Tulipa pensaista siistiä. Kyllä kelpaa porukoilla viettää kesää kohennetussa puutarhassa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Nyt välillä piti tulla tänne kämpille rentoutuu.. ;)

    VastaaPoista