tiistai 1. toukokuuta 2012

Wappulankaa!

Tuttu juttu? Mulle ei. Johtunee ehkä siitä, etten liiemmin neulo enkä seuraa neulontablogeja, niissä kuulemma tekniikka pyörinyt jo vuosia ja tämä on jo ns. vanha juttu. Muutama viikko sitten tutustuin kuitenkin vasta itse mielenkiintoiseen Kool Aid värjäykseen ja pääsin kokeilemaan sitä. Kool Aid on siis amerikkalaista juomajauhetta, jota on keksitty käyttää lankojen värjäyksessä.

Lyhykäisyydessään homma menee kutakuinkin näin:

- Tee langasta vyyhti, jonka sidot useasta kohdasta löyhästi kiinni
- Laita vyyhti lämpimään veteen likoomaan noin 10 minuutiksi
- Sekoita värijauhe veteen (1pss/litra)
- Aseta lankavyyhti mikron kestävään astiaan
- Värjää väriliemillä kaatamalla lientä haluttuihin kohtiin
- Kun olet tyytyväinen langan väriin, laita se astiassa mikroon ja kiinnitä väri täydellä teholla n. 2-3 minuutin ajan. (Jos lanka alkaa poksua, keskeytä kuumennus! Anna langan jäähtyä ja laita uudestaan mikroon, mikäli lanka on kuiva kostuta vyyhti ensin)
- Kuumennuksen jälkeen tarkista, että astian pohjalla oleva neste on kirkasta, tällöin väri on kiinnittynyt lankaan
- Anna langan jäähtyä, jonka jälkeen huuhtele lämpimällä vedellä.

Lisätietoa ja ohjeita - kilk -Värjäyksestä tunnustuksiin...
Kaunis blogi- tunnustuksella kaimani Wanhaan Malliin blogista oli muistanut minua! Kiitos! :) Tunnustus tulisi jakaa viidelle blogille joilla on alle 200 lukijaa. Olen aiemmin saanut saman tehtävän, joten nyt muokkaan tunnustusta niin (toivottavasti sallittavaa :) ), että jokainen minun blogini lukija joka kirjoittaa itsekin blogia ja jolla on alle 200 lukijaa, saa napata tunnustuksen itselleen! Te olette sen kaikki ansainneet! Olkaa hyvät! Poimikaahan reippaasti mukaan!
Myös samaisella tunnustuksella minua on muistanut Aarnilinnun Elina! Kiitos. Saatte tytöt hymyn kasvoilleni. Tunnustukset lämmittävät mieltä!

6 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista sanoistasi blogissani... Elämäntehtäväni on jakaa positiivisutta ja energiaa ympärilleni... kiva jos siinä onnistun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin onnistuit! :) Tänään muuten mietin omaa kypärää päähän vetäessäni, että ompa tämä tylsä verrattuna sellaiseen pinkkiin pottaan! ;))

   Poista
 2. Hei Mari, kiva kun olit vieraillut blogissani ja kommentoinutkin, mutta jotenkin onnistuin sähläämään ja hävittämään sen... olen vielä sen verran uusi blogaaja, että tämä tekniikka puoli saa minut välillä ihan solmuun. Samoin nuo tunnustukset, ei ole vielä ihan auennut miten ne toimii :) Ihanan suloinen tämä sinun blogisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva vierailla, vierailin uudestaankin jo! :) Tuo yllä oleva tunnustus kuuluu sinulle myös, joten otappa mukaasi! Eli jaa tunnustusta viidelle blogille joilla on alle 200 lukijaa. Voit linkittää blogit, niin ihmiset pääsee klikkailemaan suoraan blogeihin. Näin voi monille löytyä uusia kivoja blogeja, joita ei välttämättä muuten löydä... :)

   Poista
 3. ihanan väristä lankaa! mitä aiot siitä loihtia? ja kiitos tunnustuksesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulemma tuosta langasta tuli vielä normaalia hailumpaa, kun mehujauheesta oli tehty liian loivaa.. Itse tuskin loihdin tuosta langasta mitään ;) Voisin antaa Äipälle käytettäväksi tai pitää sen ihan tuollaisena "mallikappaleena". Oleppas hyvä tunnustuksesta, otahan mukaasi! Käyn tsekkaa kenelle jaoit eteenpäin ;)

   Poista