tiistai 29. toukokuuta 2012

Jokainen tarvitsee käsitöitä

Torstaina kävin kuuntelemassa Briim Aivokuntokeskuksella tutkija Minna Huotilaisen luentoa siitä kuinka tärkeää käsitöiden tekeminen ja askartelu on - aivot tarvitsevat käsitöitä! Käsityöt vaikuttavat jo lapsuudessa aivojen kehitykseen, joten on mm. tärkeää, että lapsi saa kattavan kokemuksen erilaisista materiaaleista.  Ikääntyessä käsityöt taasen pitävät ihmisen aktiivisena. Tärkeä rooli käsitöiden tekemisellä on myös rentoutumisessa ja oppimisessa, sillä luova toiminta mahdollistaa vaikeidenkin asioiden oppimisen. Käsityöt ja askartelu voi olla myös hyvin tärkeä itseilmaisun muoto. Mielekkään tekemisen lisäksi käsityöt tarjoavat siis paljon älyllisiä ja taidollisia haasteita!

Luennon lisäksi pääsin tutustumaan aivobiciin ja Novitan lanka uutuuksiin. Neulootikoille tiedoksi, että näin ihania keriä löytyy syksyllä kaupan hyllyistä.
3 kommenttia:

 1. Juurikin yhden korin tekaisin matonkuteista, ihmekö tuo että tuntuu niin fiksulta ;-D
  Ihania lankoja tulossa, varsinkin tuo kelo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Äläs vähättele kuule yhtään tekemistäsi, hieno taito ja tärkeä harrastus muutenkin! :)) Noista kelo munkin suosikki!

   Poista
 2. Tuo asia puhuttaa nyt kovasti ja hyvä niin. Ei ne ole ne pelkät matikan- tai fysiikantunnit, joilla opitaan avaruudellista hahmottamista, kolmiulotteisuutta ja erilaisten materiaalien käyttäytymistä. Muistan joskus yläasteella, että jossakin ammatinvalintatestissä kysyttiin suunnitteen näin: "Osaatko tulkita sähkökytkentäkaavioita tai käyttää ompelukaavoja?" Ilmeisesti nuo toiminnot aktivoivat samoja aivojen alueita tai perustuvat samantyyppiseen hahmottamiskykyyn, koska vastasin kyllä, vaikka toisesta noista ei ole juuri hajuakaan. Ompelukaavojen kanssa olen hyvinkin sinut, mutta kytkentäkaavioista en tiedä juuri mitään:)

  VastaaPoista