keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Tölkkikynttilöitä

Sainpa vihdoin vadillisen kynttilänjämiä kierrätettyä. Sulattelin pilkotut kynttilänjämät vesihauteessa ja valoin kynttilät pieniin säilyketölkkeihin. Sen jälkeen nuottipaperi, juuttinarua ja pari kristallia ympärille ja valmista tuli. Ystäväni on valanut enemmänkin kynttilöitä ja sain hänelta hyviä vinkkejä kynttilän valamiseen. Tuon kokoiseen purkkiin kannattaa esimerkiksi valaa kolmessa osassa, jotta valmiiseen kynttilään ei tule kuoppaa keskelle. Jokaisen kerroksen pitää antaa jähmettyä kunnolla. Yllättävän paljon niitä kynttilänjämiäkin saa olla ja aikaakin tähän tarvitaan, mutta vaivansa arvoista ehdottomasti.
Nuo yksilöt ovat jo varattuja, joten piti vielä lisäksi kääriä valkoisia kruunukynttilöitä kauniiseen paperiin kera juuttinarun ja kanelitankojen.


Ja ei himputti vie kun otti päähän kun tiputin yhden tuollaisen tölkkikynttilän lattialle ja kynttilään tuli ruma jälki. Voiko olla ärsyttävämpää kun juuri on saanut kynttilät kauniisiin paketteihin...


NIIN ja kaikille uusille lukijoille tosi paljon tervetuloa! Jättäkäähän kommentteja vaan, luen mielelläni! Kun lukijamäärä kasvaa sataan on varmaa, että silloin on arvonnan paikka!! :)

12 kommenttia:

 1. Hei, nää on hienoja! Katoin aluks et eikö paperi syty palaa helposti, mut sitten tajusin sen jutun, nämähän tietysti ovat tölkkeihin sisälle tehtyjä! Hyvä idea. :)

  VastaaPoista
 2. Siniemilia, juu purkin kuumenemista testailin ja eihän se kuumentunut, joten aika turvallisiakin ovat.. ;)) Ulkotuleks, jos ei muuten ;)

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat kauniita! Itsellä on myös tekolistalla, kunhan muistan ostaa sydänlankaa. Sen muistaminen tuntuu olevan vaikeaa!=D Vähän samalla idealla tein sitten adventtikynttilät.=)
  Mukavaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Sari, sydänlangan sopivasta paksuudesta kannattaa muuten kysellä vinkkiä ihan alanliikkeestä. Sekään kun ei ole aivan sama :) Kävin kurkkimassa blogiisi ja tosiaan siellähän oli melko samalla tyylillä toteutettu adventtikynttilät, sinä olit vielä enemmän jaksanut panostaa purkin koristeluun! :)

  Päivityksiä, kiitos taas! Olen tosi otettu, että jaksat kommentoida täällä niin usein, se tekee tästä hommasta mielekästä! Kiitos siis IHAN JOKAISELLE kommentin jättäjälle!! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita!
  Olen itsekin valanut jämäkynttilöitä uusiokäyttöön ja tehnyt myös uudesta massasta.
  Tuosta kolmessa osassa valamisesta: se ei välttämättä ole tarpeen. Kynttilämassa jähmettyy ja " kutistuu". Se on normaalia. Kuoppa on siis luonnollinen reaktio ja sen voi fiksailla jälkikäteen valamalla pinnalle sulaa massaa. Senkin voi tehdä, että tökkii kuopan ympärystä esim. parsinneulalla. Usein kuopan alla on ilmaa tai jopa ilmakupla joka on hyvä rikkoa ja valaa siihen uusi massa. Se kuoppahan ilmestyy aina siihen sydämen ympärille joten ilmakuplat on tärkeä poistaa, että palaminen on tasaista.

  t. vakkarilukija.

  VastaaPoista
 6. Sari, eipä kestä, heh! :)
  Vakkarilukija, toki tapoja on monia, mutta itse koin tuon kolmessa osassa valmisen käteväksi välttääkseni kuopan :)

  VastaaPoista
 7. Paljon olet taas saanut sillä aikaa, kun en ole ehtinyt blogiasi lukemaan. Usko tai älä, minuunkin on iskenyt askartelukärpänen, kun olen väkerrellyt kuusenkoristeita.

  VastaaPoista
 8. Blue me, kyllä täällä tapahtuu vaikka tuntuu ettei kaikkea ehdi eikä jaksa aina tänne päivitelläkään.. :) Hieno juttu, tuo purema ei tosiaan ole vaarallinen!!

  VastaaPoista
 9. Voi Mari, niin ihania ja upeita juttuja sinulla taas tekeillä ja tehty!!:) Ihanaa jouluviikkoa <3 soitetaan joku päivä!

  VastaaPoista
 10. Paula, kiitoskiitos. Samoin myös rattoisaa ja kiireetöntä jouluviikkoa sinne suunnille. Olisi ihana nähdä joulunaikaan! <3

  VastaaPoista