keskiviikko 10. elokuuta 2011

Vääntöä

Aiemmin ohimennen jo mainitsinkin, että tällä viikolla väännetään rautalangasta oikein urakalla! Fredrikan kesä tapahtumassa olen muutaman opiskelukaverin kanssa opintoihin liittyen vetämässä rautalankaviestipajaa, jossa voi väännellä erilaisia sanoja ja viestejä tai vaikkapa muistilapputelineen itselleen. Esimerkiksi lahjapakettiin on kiva väännellä lahjan saajan nimi tai mikseipä sanoja voisi käyttää skräppäyksessäkin. Materiaalina meillä on pinnoitettu kuparilanka, jota on helppo lapsenkin käsitellä. Taipuu helposti ja mukavasti käsin, ilman työvälineitäkin.
Monen muun pajan lisäksi tarjolla on myös mm. sanomalehtipunontaa. Tätäkin ohjaa koulumme opiskelijat. Itse pidin pienen tauon omasta pajasta ja kävin nopskasti vääntämässä pikkukorin. Kivaa, edullista ja simppeliä palttinapunosta.
Tein jo toisenkin korin kotona ja se on nyt kuivumassa, koska maalasin sen valkoisella spraymaalilla. Kivalta näyttää sekin. Yllättävän tukevia kopista tulee ja maalatusta kopasta ei edes välttämättä heti huomaa, että se on tehty sanomalehdestä. Tässä voisi säilytellä vaikka pyykkipoikia tai muuta pientä tavaraa. Ja sopisihan tämä mökkiviemiseksikin. Voisi laittaa koriin vaikka pienen pyyhkeen ja saippuan ja korinkin voisi käyttää takan sytykkeenä!3 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja värkkäyksiä, ihania!

  VastaaPoista
 2. Ihania askarteluita, pani sormet syyhyämään!

  VastaaPoista
 3. Merja, kohta lisää kuvaa rautalankaväännöksistä! :)

  Päivi, syyhyävät sormet on kyllä pahat! :) Sillon ei auta kun laittaa tuumasta toimeen.

  VastaaPoista