lauantai 20. marraskuuta 2010

Paperia ja pahvia

Muutaman lukijan pyynnöstä postailen tänne aina välillä koulussa tekemiäni juttuja...
Nyt on saatu valmiiksi koko paperi-ja pahvityön ensimmäisen kurssi! On opittu monenlaista papereiden vesitiiviydestä, opasiteetista, kuitusuunnista, taivuteltavuudesta, leikattavuudesta, kuvioinnista yms. Ja tehty monenlaisia papereita erilaisista massoista. Kurssin lopuksi piti valmistaa näyteportfolio oppimistaan asioista sekä tehdä pahvisäilytin alusta loppuun.
Pieni vilaus näytekansioon...
Marmorointia monella tapaa

Kelmukuviointi

Taskupaperi, minkä välissä on haavaheiniä


Seuraavaa valmistui kolmen millin konepahvista. Asiakirjakotelo. Suunniteltu ja toteuttu alusta loppuun omin kätösin. Päällystetty harmaalla kruunupaperilla ja karttatapetilla. Millinkin heitto pahviesineen valmistamisessa koituu tappioksi! Ja minä kun en ole mikään millihiiri, niin voitte kuvitella kuinka ärräpäät ovat lennelleet tuota tehdessä.
Halusin kokeilla myös paperimassa dippaustekniikkaa. Tein kaaospunontatekniikalla rautalangasta ison tyylitellyn sydämen ja dippailin valkoiseen kopiointipaperimassaan. Jotta paperikerroksia kertyy tarpeeksi rautalangan päälle on dippailuja tehtävä useita kymmeniä kertoja riippuen paperimassan paksuudesta. Joka kerroksen välissä työn on kuivuttuva lähes kokonaan kuivaksi ettei kerrosten sulamista tapahdu. Ajattelin viritellä sydämeen pienet led-jouluvalot ja laittaa sen parvekkeen oven ikkunaan.

(Minkä ihmeen takia kuvat ja tekstit ei koskaan asetu oikein paikoilleen?!?!)

8 kommenttia:

 1. Mäkin kyllä voisin viihtyä tuolla koulussa. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Tänne vaan! Ostitte väärästä paikasta talon.. :)

  VastaaPoista
 3. No johan on ihme koulu!

  VastaaPoista
 4. Oletpas sinä kivassa koulussa! :) Oliskos sulla antaa ohjetta tuohon paperimassaan? ;) Voikohan sitä värjätä tai siis todennäköisesti voi, mutta mitkä värit siihen mahtaisi sopia parhaiten?

  VastaaPoista
 5. Että teidän koulu kuulostaa kivalta :) Meillä opiskeltiin tänä koko päivä tietokoneohjelmaa, jolla saa tehtyä kolmeulotteisia sisustussuunnitelmia. Päivän päätteeksi oli aika tööt!

  Ihana tuo sydän

  VastaaPoista
 6. Hienoja papereita ja sydän varsinkin. MElkoisen kärsivällinen saa ilmeisesti olla;)

  VastaaPoista
 7. Tingelstiina: Niin olen! :) Ohjaustoiminnan artenomi minusta kenties joskus tulee. Tsekkaa tän päiväinen postaus! :)

  Merja: Kiitos. :) Ja kyllä, sitä saa ja täytyy väkertää nyt monenlaista oikein luvan kanssa. :) Nyt täytyisi kaivaa niinet laatikosta ja alkaa tekemään palmikkokoppaa, jotta saan punonta kurssin loppuun. Nuo tietokone hommat on kyllä voimia vieviä ja monimutkaisen mielenkiintoisia.

  Anis: Kiitoskiitos. Kärsivällisyyttä tarvitaan, mutta pahan paikan tullen ei auta kun ajatella lopputulosta, joka yleensä palkitsee.. :)

  VastaaPoista