lauantai 22. joulukuuta 2012

Joululeivistä maittavin

Tänä vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa saaristolaisleivän tekoa. Ohjeen sain siskolta ja oikein makoisaa tuli. Muutamia leipiä pakkasin jouluviemisiksi tuttaville, ystäville sekä sukulaisille.




1 l Brasil appelsiinimehua
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
12 dl vehnäjauhoja

Kuumenna appelsiinimehu ja lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita ruisjauho ja hiiva keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Lisää lopuksi muut aineet.
Lapioi kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kohota 45 minuuttia. Paista 175 asteessa ensin 40 minuuttia, minkä jälkeen peitä leivät foliolla ja paista vielä 40-50 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Yes, sama projekti ollut täälläkin ihka ensimmäistä kertaa. Meillä ovat vielä jääkaapissa tekeytymässä, illalla alan paketoimaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkaapissa? Oonko sivuuttanut jonkin oleellisen vaiheen? :)

      Poista
  2. Kokeilin tätä reseptiä, tosin pienellä poikkeuksella eli käytin erimerkkistä appelsiinimehua..;) Mutta olipahan niin superhyvää leipää, että tätä tehdään toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!! Ja tulee helposti ja nopsasti useampi leipä!

      Poista
  3. Olen tehnyt ennenkin saaristolaisleipää, mutta hieman erilaisella reseptillä. Nyt kokeilin tätä täällä ollutta reseptiä, ja erittäin maukkaita leipiä tuli!! Ja ilman ylimääräisiä työvaiheita! :)

    VastaaPoista