Iltateetä nautittiin kahtena iltana ystävien kanssa näiden herkkujen kera.
FOCCACIA
3 dl vettä
½ tl suolaa
½tl valkosipulijauhetta
1 rkl sokeria
1 ps kuivahiivaa
6-7 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl juoksevaa rypsiölyvalmistetta
voiteluun yrttiöljy:
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl kuivattu oreganoa
pinnalle:
1 dl pilkottuja auringonkuivattuja tomaatteja
Valmista taikina kuten sämpylätaikina. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 20 min. Painele käsin taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.
Sekoita tomaattien öljyn joukkoon valkosipulin kynnet ja oregano.
Painele kohonneeseen leipään sormella tiheään syviä koloja. Voitele leivän pinta yrttiöljyllä.
Painele kuoppiin auringonkuivattuja tomaatteja.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
Painele kohonneeseen leipään sormella tiheään syviä koloja. Voitele leivän pinta yrttiöljyllä.
Painele kuoppiin auringonkuivattuja tomaatteja.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.
VADELMA- SUKLAABROWNIET
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
1 ps (150 g) hasselpähkinöitä
200 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2-3 dl vadelmia
Leikkaa suklaa pieniksi kuutioiksi ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen juoksevan rypsiöljyvalmisteen kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vadelmat, suklaa- ja pähkinärouhe.
Paista levyä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Leikkaa levy täysin jäähtyneenä neliöiksi. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ennen uuniin laittoa brownie näytti niin hyvälle, että tuskin malttoi paiston ajan herkkua odottaa..
Viime aikoina postaukset ovat olleet hyvin ruoka- ja leivontapainotteisia ja niitä on tulossa myös jatkossa. Olisi kiva kuulla kommentteja jos/kun joku teistä kokeilee täällä olevia ohjeita..
Tehtiin tuota vadelma-suklaabrownieta iskän synttäreille ja täytyy sanoa, että näytti ennen uuniin menoa paremmalta kun maistui valmiina. :D Oli omaan makuun liian "kirpeitä" nuo vadelmat, voisi ilman niitä olla hyvää. :)
VastaaPoistaVarmaan tarkoitat vadelmabrownieta ja varmaan hieman eriohjeella. ;)) Heh.. Muokkasin nimittäin mm. suklaan suhteita jne.. Ite taas oisin tykänny, että vadelmia olisi ollut vieläkin enemmän vaikka laitoin muutenkin jo enemmän kun ihan alkuperäinen ohje käski... Oiskohan sitä pitänyt syödä raakana? :)
VastaaPoistaIhania herkkuja, nam:)
VastaaPoistaNiin oli! Mutta nyt tuntuu siltä, että haen ens viikolla kirjastosta kirjan kevyttä helposti tai jotain.. :)
VastaaPoista