lauantai 26. maaliskuuta 2011

45 työtä


Muiden viettäessä taannoin hiihtolomaa, minä ja muutama opiskelukaverini vietimme intensiiviviikkoa grafiikan parissa. Oli kyllä mukaansa tempaavaa puuhaa, eikä tuntunut ollenkaan "raskaalta" opiskelulta. Joskus yläaste aikoina olen kaivertanut linolevylle ja painanut käsin, mutta muuten minulla ei ole ollut mitään käsitystä grafiikasta. Viikon aikana taidegraafiikko Mirva Valvanteen opissa oppi paljon. Akvatintattiin, tehtiin garborundumia, kuivaneulagrafiikkaa, syväpainagrafiikkaa, monotypiaa jne. Prässiä veivattiin hulluna. Ja tulostakin syntyi...


Ensin kokeilimme offset pellille monotypiaa. Sillä syntyi seuraavanlaista jälkeä lusikan, pensselin ja pahvin palan avulla..
Muutamia töitä tein kuivaneulatekniikalla offset pellille.

Linolevyä parempi syväpainografiikkaan on ehdottomasti muovilevy. Sitä oli paljon helpompi kaivertaa.
Maatuskatyö on tehty carborundum tekniikalla gesso-hiekka seoksilla.Viimeisempänä työnä tehtiin metalligrafiikkaa. Viivasyövytettyä työtä (vasemman puoleinen työ) jatkoin akvatinttaamalla, jolloin työhön saatiin eri tummuusasteita vaalean harmaasta syvään mustaan asti (oikean puoleinen työ).


10 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa kunnon ajan kanssa ehdin lukemaan ja olipas täällä mielenkiintoinen postaus! Olen itse "käsillä tekijä", mutta grafiikka ei ole sitä omaa alaa - ihanaa kuulla eri työtavoista ja nähdä upeita töitä!

  Kiva kun olet jakanut tämän blogimaailmaan - avarsi ainakin mun maailmankuvaa! =)

  VastaaPoista
 2. Siistiä, että minäkin voin avartaa jonkun maailmankuvaa löpinöilläni.. ;)) Ekoiksi kokeiluiksi jotkut onnistui ihan hyvin. Sen verran grafiikka kärpänen pursaisi, että pakko on päästä tekemään uudestaankin, niin että on enemmän aikaa kuvan suunnittelulle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Tyytyväisin oon "kamat kasassa" työhön eli tuohon matkalaukkutyöhön. Siihen tuli haettu vanha fiilis.

  VastaaPoista
 4. Onpa aika hepreaa tuo sanasto!! Mutta tosi hienoja - erityisesti tykkään tuosta matkalaukkukuvasta minäkin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Mekin Tiina naurettiin opiskelukavereiden kanssa et pitää mennä kyselee muilta että: "hei, ootko muuten akvatintannu koskaan?".. :)

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän kauniita kaikki työt! Olet NIIN taitava!

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista