SIPULI-MOZZARELLALEIVÄT
ruisleipää
punaista pestoa
mozzarellaa
tomaattia
jääsalaattia
Sipuliseos
2 punasipulia
1 - 2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria
Valmista ensin sipuliseos. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä. Mausta balsamiviinietikalla ja pippurilla.
Paahda leivät ja voitele ne pestolla. Viipaloi mozzarella ja tomaatit.
Täytä leivät salaatilla, tomaatilla, mozzarellalla ja sipuliseoksella.
punaista pestoa
mozzarellaa
tomaattia
jääsalaattia
Sipuliseos
2 punasipulia
1 - 2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria
Valmista ensin sipuliseos. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä. Mausta balsamiviinietikalla ja pippurilla.
Paahda leivät ja voitele ne pestolla. Viipaloi mozzarella ja tomaatit.
Täytä leivät salaatilla, tomaatilla, mozzarellalla ja sipuliseoksella.
MUSTIKKAKUKKO
2,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l (n. 500 g) mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
3/4 - 1 dl sokeria
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää tuoreet tai jäiset mustikat. (Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja.) Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.
Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
2,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 l (n. 500 g) mustikoita
(1 rkl perunajauhoja)
3/4 - 1 dl sokeria
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää tuoreet tai jäiset mustikat. (Lisää jäisiin mustikoihin 1 rkl perunajauhoja.) Ripottele mustikoiden pinnalle sokeri. Peitä mustikat lopulla taikinalla.
Paista 200 asteessa noin tunti. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Ihanan keväinen (ja vaaleanpunainen) tunnelma tossa ekassa kuvassa!
VastaaPoistaSe on kyllä kaunis kimppu! :) Kauniita on tulppaanit, mutta "oikea" kimppu vasta kaunis aina onkin!
VastaaPoista