maanantai 10. syyskuuta 2012

Menot muistiin!

Siirrä jääkaapin muistilappurykelmä  itse valmistettuun muistitauluun ja aseta se osaksi sisustusta!

Itse tehdyn muistitaulun avulla laitat menot järjestykseen ja kirjaat tärkeimmät muistettavat kaikkien nähtäville!
Ellei omista kätköistäsi tai naapurin vintiltä löydy vanhaa ikkunanpokaa, voit ikkunanpokan ostaa edullisesti kierrätyskeskuksesta!


Tarvitset:
- vanhan ikkunanpokan
- ohutta kovalevyä tai vaneria 
- magneettimaalia
- liitutaulumaalia
- viinipullonkorkkeja
- kuumaliimapyssyn
- siveltimen
- katkoteräveitsen
- vasaran
- pieniä nauloja
- vanhoja leivosvuokia
- magneetteja


Näin se onnistuu:

Leikkaa ohuesta kovalevystä terävän ja tukevan katkoteräveitsen avulla ikkunanpokiin sopivat levyt.  Maalaa kaksi levyä ensin magneettimaalilla ja sen jälkeen liitutaulumaalilla. Näin pystyt käyttämään niitä sekä magneetti- että liitutauluina. Maalaa useampi kerros magneettimaalia, jotta siitä tulee pitävä. Muista sekoittaa maali hyvin! Naulaa levyt paikoilleen lasien päälle ikkunanpokaan. Mikäli ikkunanpokassa ei ole laseja, naulaa levyt kiinni molemmin puolin pokia. Liimaa tämän jälkeen vielä yhteen maalaamattomaan levyyn viinipullonkorkkeja kuumaliimalla. Sommittele korkit ensin, jotta tiedät kuinka korkit asettuvat. Tarvittaessa voit lyhentää korkkeja katkoteräveistä apuna käyttäen.
Muutaman magneetin muistitaulun piristykseksi teet esimerkiksi vanhoista leivosvuoista. Liimaa irtomagneetti vuoan taakse joko kuuma - tai pikaliimalla.Vinkkejä:

- Itse tykkään käyttää laadukasta Tikkurilan magnetic maalia. Saatavana on myös edullisempia vaihtoehtoja askarteluliikkeistä.

- Liitutaulumaalia löytyy myös spraypullona, tosin kokemusteni perusteella ne menevät todella helposti tukkoon. 

- Työssä käyttämäni DECO liitutaulumaalia löytyy esim. Tiimarin valikoimasta. Liitutaulumaaleja löytyy myös värillisinä esim. Sinellistä.

- Kovalevyä tai vaneria voit saada rautakauppojen hukkavarastoista.

- Ole varovainen kun kiinnität maalattuja levyjä nauloilla kiinni, sillä maalattuun pintaan tulee helposti rumat jäljet. Jos ikkunanpokassa on lasit, voi levyt vaihtoehtoisesti kiinnittää vahvalla kaksipuoleissa teipillä.

- Viinipullon korkki katkeaa helposti kun teet katkoteräveitsellä viillot korkin ympärille ja sen jälkeen katkaiset käsin.

- Liimatessa irtomagneetteja leivosvuokiin, laita pikaliima tippa vuokaan ja paina magneetti kiinni.  Nimittäin laittaessa vetelää pikaliimaa magnettiin ja kääntessä sen työnpohjaan liima valuu sormille ja sotkee.


Tämä juttu on julkaistu Suur-Keuruussa 10.9. 2012. Kaikki lehden julkaisut löytyvät helpoiten yläreunasta löytyvästä palkista sivulta : Kädentaitopalsta: Käsintehden kotoisaa!


6 kommenttia:

 1. Voi että ku hieno, ja hyvä idea tuo rautakauppojen hukkavarasto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä jos vinkeistä on apua! :) Tosin kaikki rautakaupat ei ole niin höveleitä antamaan.. :)

   Poista
 2. Upea! Minulla on pyöreä Kotona Designin teollisuuden hukkapaloista tekemä liity+magneettitaulu kotona. Siihen on paljon mukavampi jättää miehelle hyvän työpäivän toivotus aamuisin tai kauppalista tai muistutus koneessa olevista pyykeistä, kuin että kirjottelisi viestejä erillisille paperilapuille. Viinipullonkorkkikeräyskin on menossa, jotta niitä joskus voisi hyödyntää johonkin tämäntapaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaikkea kannattaa keräillä ja säilöö, tässä työssä sekin ilmenee hyvin ;)

   Poista