sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kauraomenapaistos

Tänä vuonna ei ole ainakaan omenista ollut puute! Niitä on riittänyt niin kuivatukseen, soseeksi kun erilaisiin herkkuihinkin.  Seuraavaa ohjetta on tänä syksynä kulutettu kyllästymieen asti. Tässäpä vakkariresepti jolla aina suositun omenaherkun toteutan...
 
 
KAURAOMENPAISTOS
 
 n. 4 omenaa
0,5 dl vettä
kanelia
75g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
 
Voitele uunivuoka kevyesti ja pilko omenat vuokaan. Lorauta omenoiden päälle vesi ja lisää ripaus kanelia. Sekoita rasva, sokeri ja kaurahiutaleet keskenään ja lisää seos omenoiden päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

 
 
 

Mikä omenaherkku on sun suosikki?
 
 

2 kommenttia:

  1. Löysin netistä omenamurupiirakan ohjeen ja valmis piiras meni kuin kuumille kiville. Sen salaisuus on omenahilloke, jonka ansiosta omenat olivat ihanan pehmeitä ja aavistuksen karamellisoituneita. Varsinaista herkkua sellaisenaan tai vaniljajäätelön/-vaahdon kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle! Sun herkuthan menee aina kuumille kiville! :)

      Poista