torstai 8. syyskuuta 2011

Myslistä

Onko parempaa kuin tuore lämmin leipä? Ei kyllä. Perinteisistä hiivaleivistä ja sämpylöistä poiketen halusin välillä kokeilla muuta. Mysliäkin kun oli kertynyt kaappiin yli tarpeiden, niin oli hyvä syy kätkeä sitä leipään. Alla olevan reseptin otin talteen Suomen Hiivan sivuilta. Ohjeesta poiketen tein itse leivät suoraan leipävuokiin. Ohjeesta tulee kaksi isohkoa leipävuokaleipää, kun jaksaa kohotella taikinan ohjeen mukaan huolella ja ajan kanssa...




MYSLILEIPÄ

5 dl vettä
2 dl mysliä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
½ palaa tuorehiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
2 dl sämpyläjauhoja
8 1/2 dl vehnäjauhoja

Mittaa mysli ja vesi taikinakulhoon ja anna turvota 30 minuuttia. Jos käytät kotileipojan kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää sokeri, suola ja vesitilkkaan liuotettu tuorehiiva huolellisesti sekoittaen ja lopuksi jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Nostata taikina liinan alla 30 minuuttia. Muotoile taikinasta kaksi pitkänomaista leipää ja jauhota ne sämpyläjauhoissa. Nostata leivät liinan alla. Sumuta leivät vedellä ennen paistoa. Paista uunin alaosassa 210 asteessa noin 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. VARMASTI hyvää!!! Ihanaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  2. Riitta Sinikka, todella mukavaa, että jaksat kommentoida niin ahkerasti! :) Kiitos siitä. Myslipatukoita pitänee kokeilla seuraavaksi. Syksyisen mukavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! NAM!
    Aurinkoista viikonloppua sinulle!
    Blogiasi on aina niin mukava lueskella kun rentouttava musiikki soi taustalla.=)

    VastaaPoista
  4. Sari, Samoin sinulle! Mukava kuulla, että sinua blogini musiikki ei häiritse! Sillä olen ymmärtänyt, että monia se suorastaan raivostuttaa ja he nappaavat musiikin heti pois päältä tänne tullessa. Itse tykkään lueskella sellaisia blogeja joissa soi kiva musiikki taustalla. Tosin voisin kyllä useammin yrittää vaihtaa noita kappaleita täällä omassa blogissani!

    VastaaPoista