sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Savesta

Ensimmäinen keramiikan kurssi on suoritettu. Kurssin aloitimme pintakuviointiharjoituksilla. Kuvioimme saven pintaa kaikilla mahdollisilla työvälineillä sen enempää ajattelematta. Kuvioidusta savesta syntyi kulho, joka toimittaa tällä hetkellä pensselikupin virkaa työpöydälläni.
Pääjuttuna kurssilla oli luonnonmuotoon tutustuminen ja sen "jäljentäminen" saveen. Luonnonmuodoksi valitsin ananaskirsikan.
Seuraavassa työssä tuli hyödyntää jotain osaa omasta luonnonmuodosta ja kehitellä joku funktionaalinen esine. Omaa työtä innoitti ananaskirsikan lehtimäisyys ja lehtisyys. Lopputuloksena syntyi pitkän lehden mallinen tarjoiluvati. Lasituksessa halusin kokeilla lasinpaloja. Ripottelin lehden keskelle ruskean pullon lasinpalasia. Lasituspolton jälkeen vati näytti tältä..
Monenlaisia lasituskokeiluja tuli tehtyä ajatellen töitteni lasituksia. Painoin pitsillä saveen, josta syntyi makea koepalojen pintakuviointi.


6 kommenttia:

 1. Toi tarjoiluastia on tosi hieno! Aika Marimainen.... Lasinpalat lasituspoltossa kyllä toimii, aina ! Hyvä idea, aika "luonnollisen" näköinen lopputulos. :)

  VastaaPoista
 2. Siniemilia, hieman tarjoiluastian suuri kontrasti lasitusten välillä harmittaa, mutta kokeiluna kiva...

  Siskoliina, oih kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat tuossa keskirivissä tuo ensimmäinen ja kolmas vasemmalta! :)

  VastaaPoista
 4. Siis noista pitsipainantatauluista..:D

  VastaaPoista
 5. Kiitos vain HV :) Ne on kyllä tosiaan ihan vaan koepaloja ja tuo planssi on vaan tulevaan ohjaustkäyttöön tarvittava työväline.. Ei sen kummempaa taidetta :) Tuo eka keskirivissä on munkin suosikki. Sen lasitus on rautaoksidi.

  VastaaPoista