sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Karpaloiset kauralastut

Laiskasta leipojasta johtuen meillä ei syöty tänään laskiaspullia vaan laskiaislastuja!
Joululta oli jäänyt pikku pussillinen kuivattuja karpaloita ja olen miettinyt mihin ne käyttäisin. Tänään hoksasin kokeilla niitä kauralastujen sekaan. Kyllä kannatti. Sopi ihan täydellisesti kauralastuihin! Nyt laitoin desin verran karpaloita taikinaan, mutta ihan hyvin voisi laittaa enemmänkin..



KARPALOISET KAURALASTUT

(n. 52kpl)

1 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl kuivattuja karpaloita

Sekoita kaikki aineet keskenään. Jaa pellille pikkulusikalla pienet nokareet, muista jättää leviämisvara. Paista 5-7 minuuttia 200 asteesssa.




Aurinkoisen keväistä ensi viikkoa jokaiselle!

7 kommenttia:

  1. Nam, onpa tänään blogeissa herkkuja tarjolla :) Juuri luin Rillan juustokakusta ja nyt tämä. Alkaa tehdä mieli herkkuja, tosin laskiaispulla tuli tänään jo nautittua :)

    Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Joo blogien selailu voi välillä olla vaarallista ellei saa samaa nautintoa vaan katsomalla, noh sehän on kyllä aivan mahdotonta.. ;)
    Nautitaan kevät auringosta!

    VastaaPoista
  3. Löytyisköhän näihin ainekset kaapista.. karpaloita lukuunottamatta vois löytyä. Alkoi niin tekemään mieli tuolllaisia. <3

    VastaaPoista
  4. Sitä samaa hieman myöhässä Merja sinullekin ja muillekin! :) Mulla meni eilinen nettimaailman naistenpäivä kokonaan ohi koneen puuttuessa..

    Tiina, nuo maistuu yllättävän hyviltä aina aika ajoin vaikka ihan perus keksi onkin.

    VastaaPoista
  5. Mä olin lopulta niin saamaton, että ostin vain Leivon leipomon valmiita kauralastuja... ;) *punast*

    VastaaPoista