keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Matka

Pienen rentoutustarinan olen kirjoittanut erääseen verkkolehteen ja haluan julkaista sen myös täällä teille.
Seuraavan matkan voit tehdä vaikka illalla sängyssä, ja olet sen jälkeen rentoutunut ja valmis nukahtamaan. Retki vie sinut ihaniin maisemiin ja kauniisiin ajatuksiin. Kokeile!


MATKA LUMIPUUTARHAAN


Jalkojesi alla tuntuu pehmeä utuinen lumi. Niin kevyt, niin joustava. Tuskin huomaat edes käveleväsi. Kävelet kevyin askelin eteenpäin, kohti valkeaa maisemaa. Poskillasi tuntuu kevyt talvinen tuulen puhallus. Hennot lumihiutaleet hivelevät poskiasi. Olosi on höyhenen kevyt. Yläpuolellasi on kirkas sinivalkoinen taivas. Sinua ympäröi kuuraiset puut, joiden oksat painuvat alas lumen painosta. Kävelet hiljalleen eteenpäin keskellä isojen kinosten. Joka puolella oleva lumi on niin pehmeää.


Jatkat matkaa vielä hetken. Saavut satumaisen kauniiseen lumiseen puutarhaan. Pensaat loistavat valkoisinaan. Nurmi on hauraan valkoista. Puut ovat pukeutuneet valkoisiin asuihinsa. Pieni hento lumisade koristaa tätä kaikkea. Niin herkkää ja haurasta. Kellahdat pehmeään kirkkaan valkoiseen puhtaaseen hankeen. Katselet taivaan kirkkaita tähtiä. Puiden hiljalleen keinuvia pitsimäisiä oksia. Olosi on levollinen. Heilautat vielä kevyesti käsiäsi ja jalkojasi. Syntyy lumienkeli lumipuutarhaan. Olosi on kuin olisit osa tätä kaunista lumista puutarhaa.

Hetken lumipuutarhaa ihastelleena palaat samaa reittiä takaisin. Reitillesi lumeen on painautunut askeltesi jäljet. Askeleet ovat palattuasi vieläkin kevyemmät. Etenet hiljalleen kohti omaa rauhaa. Sallittua ja nautinnollista omaa rauhaa.

Rauhallisen ja rentouttavan matkan jälkeen jalkasi ovat kevyet, niin kuin myös kätesi, pääsi ja ihan koko vartalosi.

Nyt olosi on täydellisen rentoutunut ja olet valmis nukahtamaan.
Rentouttavaa loppiaista kaikille!

Niin ja kiitos kaikille tähän mennessä arvontaan osallistuneille. Ja uudet lukijat - olette lämpimästi tervetulleita!

2 kommenttia:

  1. aivan ihanaa rauhaa....sitä usein toivotaan ja haetaan. mitä vanhemmaksi tässä tulee sitä enemmän sitä myös kaipaa ja kun siihen liittyy vielä kauneuden elementti ja visuaalista fiilistä, on paketti valmis. kokeilen tätä nyt enenn nukahtamista...marjo

    VastaaPoista
  2. Oi ihana kommentti! Toivottavasti uni tuli ;)

    VastaaPoista