torstai 15. heinäkuuta 2010

Vanhan ajan tunnelmaa

Olen lomaillut jo useamman viikon täällä kotikonnuilla keskellä Suomea. Ei ole parempaa paikkaa viettää hellepäiviä, kun täällä missä järviä on joka puolella. Kuumuutta on todella riittänyt ja vedet ovat ennätyslämpimiä! Nyt täällä tosin sataa, mutta se vain virkistää. Näin vesisateella malttaa tehdä pikaisen postauksenkin!

Viime viikolla kävimme siskon perheen kanssa aistimassa entisajan menoa kotiseutumuseolla museonmäellä. Perinnepäivillä oli nähtävissä mm. pyykinpesua pyykkilaudalla, jauhon tekoa jauhinkivillä, punamaalin keittoa ja pärekaton kunnostusta.. Lapset saivat myös askarrella käpylehmiä ja kaarnalaivan tekoakin opastettiin.1800- luvun lopun talonpoikaismiljöötä jäljittelevä museoalue koostuu kymmenestä eri puolilta pitäjää siirretystä rakennuksesta. Päärakennuksen alakerta on pääosin sisustettu aikansa tyylin mukaisiksi asuintiloiksi.

Muuten, meidän katukirppis onnistui täydellisen hienosti! Yli odotusten. Paljon hyvän tuulisia ihmisiä tuli tekemään löytöjä ja naapurit tapasivat toisiaan leppoisassa tunnelmassa.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo katukirppis, senkin "julkkis" (näin sinut lehdessä ;) )! Mukavaa kesänjatkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Nyt voi kyllä sanoa, että julkisuus pääsi yllättämään! ;) HEH! Kaksi juttua paikallislehdessä ja yksi keskisuomalaisessa.. Täytyy olla tyytyväinen, että "projektimme" onnistui. Sen järkkäily oli mukavaa kesätekemistä. Ihania kesäpäiviä myös teidän koko porukalle!

    VastaaPoista