torstai 13. joulukuuta 2012

Tee joulu juhlapöytään


Kattaukseen panostaminen tuo juhlan tunnun. Tyylikäs ja harmoninen kokonaisuus syntyy pienellä vaivalla.


Kaunis kattaus syntyy yksinkertaisesti toteutettavissa olevista pienistä yksityiskohdista.
Tarvitset:
-        -  washi teippejä
-        -  kartonkia
-        -  juuttinarua
-        -  sakset
-        -  tussin
-        -  männynkäpyjä
-        -  akryylimaalia
-        -  katajan oksia
-        - lumihiutale lävistäjän

Näin se onnistuu:
Leikkaa kartongista kahden kokoisia sydämiä lasien kaunistukseksi. Koristele sydämet washi teipeillä ja leikkaa sitten pienet viillot sydämiin saadaksesi ne laseihin kiinni. Leikkaa kartongista myös tagin muotoisia paikkakortteja, kirjoita nimet, korista palalla washi teippiä ja sido kiinni servetteihin juuttinarulla.
Washi teippi on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on todella helppoa saada myös irti jälkiä jättämättä. Parhaiten teippi irtoaa sileästä ja kovasta pinnasta. Washi teippi katkeaa kätevästi myös repäisemällä.
Herkät lumihiutaleet ovat leikattu kattaukseen lumihiutale lävistäjän avulla. Kattauksen viimeistelevät katajan oksat ja akryylimaaleilla maalatut männynkävyt.


Vinkkejä:

- Washi teipeillä voit koristaa myös juhlapöytäsi tuikkukynttilöitä kattaukseen sopivaksi. Koristaessa teipillä pöytäkynttilän, muista irrottaa teippi kynttilän palamisen edetessä.

- Säihkettä käpyihin saat ripottelemalla hieman hilettä märän maalin päälle.

- Koristeteippejä löytyy nykyään monien kauppojen valikoimista kuten esimerkiksi Tiimarin ja Prisman. Laadukkaimmat ja aidot japanilaiset teipit löytyy Teippitarhasta. Suosittelen Teippitarhaa myös monipuolisen valikoiman ja nopean toimituksen vuoksi. Teippirtarhan verkkokauppaan pääset tästä.

- Kauniit lumihiutaleet teet näppärästi kattaukseen Fiskarsin uutuustuotteella; lumihiutale vipulävistäjällä. Tämä juttu on julkaistu Suur-Keuruussa 13.12.2012. Kaikki lehteen tekemäni julkaisut löytyvät helpoiten
yläreunassa olevasta palkista sivulta: Kädentaitopalsta: Käsintehden kotoisaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti