torstai 11. lokakuuta 2012

Kynttilämansetti

Luonnonmateriaaleista loihdit mitä upeampia koristuksia niin sisälle kuin uloskin.  Siispä koppa kainaloon ja  ”ostoksille” luontoon!


Tarvitset:

 tammenterhoja
 oasiskranssipohjan
coktailtikkuja
(kuumaliimapistoolin)Näin se onnistuu:

Paina coktailtikun terävä pää varovasti tammenterhoon. Kiinnitä tammenterho coktailtikun avulla oasispohjaan. Mikäli tikku on kovin pitkä,  katkaise sitä hieman, jotta se ei tule mistään kohdasta oasispohjasta yli.
Ole huolellinen tammenterhon kiinnittämisessä, sillä tammenterhot eivät jää oasispohjan napakasti kiinni, jos olet painanut samaan kohtaan useasti.
Kivaa vaihtelua kynttilämansetin pintaan saat käyttämällä myös tammenterhon kantoja. Kannat voit kiinnittää oasispohjaan niiden omasta varresta.
Älä asettele tammenterhoja lainkaan lomittain, jotta ne  pysyvät oasispohjassa paremmin kiinni.
Huomioithan, että suurta liikuttelua oasispohjaan tehty kynttilämansetti ei kestä, sillä tammenterhot painavat jonkun verran. Mikäli teet samalla tyylillä roikkuvan kranssin, suosittelen käyttämään kranssipohjana tukevaa styroksipohjaa. Roikkuvassa kranssissa varmistaaksesi tammenterhojen kiinni pysymisen, liimaa tammenterhot styroksipohjaan kuumaliimalla. Levitä kuumaliimaa terhoihin ja paina ne sitten kiinni pohjaan. Kuumaliimapistooli painettuna styroksiin saattaa sulattaa pohjan.Vinkkejä:

-Valitse  tammenterhoista tehdyn kynttilämansetin pohjan väriksi ruskea tai muu tumma sävy, sillä pohjan väri kuultaa hieman tammenterhojen välistä. Voit myös päällystää oasispohjan sopivan värisillä paperisuikaleilla, jotta varmistut siististä lopputuloksesta. Styroksipohjan voit maalata ruskealla askartelumaalilla.

- Toki mansetin voi toteuttaa myös styroksipohjaan. Käyttäessä mansetissa terhojen kantoja, kannattaa varsia tällöin lyhentää kunnolla ja vuolla kantaa hieman terävämmäksi, jotta hentoinen varsi ei katkea kovaan styroksiin painaessa.

- Huomaa, että mansetin keskus pienenee huomattavasti alkuperäiseen pohjaan verrattuna. Valitse siis halkaisijaltaan riittävän suuri oasispohja. 
Tunnelmallinen kokonaisuus syntyy eri luonnonmateriaaleista toteutetuista kynttilämanseteista. Pidä mielessä kuitenkin aina paloturvallisuus!
Tämä juttu on julkaistu Suur-Keuruussa 11.10.2012. Kaikki lehteen tekemäni julkaisut löytyvät helpoiten yläreunassa olevasta palkista sivulta: Kädentaitopalsta: Käsintehden kotoisaa!

2 kommenttia: