tiistai 3. huhtikuuta 2012

Hellä, tehokas ja kuoriva!

Sinänsä vanha juttu, mutta nyt vasta kokeilin! Saunomisen ohessa huopasaippuoita syntyy pikapikaa montakin kappaletta. Villan alla piilossa on palasaippua. Mietittiin tovereiden kanssa tämän hygienisyyttä, mutta tultiin lopputulokseen ettei tämä sen epähygienisempi ole kuin palasaippua noin muutenkaan. Villahan kun tavallaan puhdistaa itse itseään muutenkin. Hyviä puolia huopasaippuassa on ehdottomasti se, ettei lipsu normaalin palasaippuan tavoin käsistä, eikä limotu pohjasta saippuakuppiin. Aika tehokaskin tämä on sillä, villan ansiosta saippua irrottaa hyvin lian käsistä. Käytin näihin pääasiassa luonnonvärisiä värjäämättömiä villoja, sillä värillisten sinänsä herkullisten villojen väriaineita tuskin kenenkään kädet kaipaa. 
14 kommenttia:

 1. No niin, aika tyylikkään näköisiäkin ovat!

  VastaaPoista
 2. Aika jännä idea, mutta varmasti toimiva. Kivan näkösiä! Tulee mieleen luonnosta kivien ja kallioiden kuviot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Hyvin se saippua sieltä tosiaan läpi puskee kastuessa. Saippuaista touhua on toki tekeminenkin! Tuo kuviointi on aina vähän sattuman kauppaa, mutta ehkä juuri siksi niin kivoja tuleekin! :)

   Poista
 3. Onpa kauniita! Joskus ostin Tallinnasta tuliaisiksi tällaisen, mutta eipä ole tullut mieleen, että näitä voisi itsekin tehdä. Meillä käytetään pääasiassa palasaippuaa ja saippuakupin limaantuminen on ikävä ongelma, johon on kokeiltu yhtä sun toista vippaskonstia. Löytyisiköhän tästä kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vyyhti! :) Kokeile ihmeessä! Tosin varmaan tuollaiseen villaiseenkin on tottuminen. Ristikkäin tiukasti ohuita villa kerroksia saippuan päälle, niin että saippuaa ei näy. Sitten kostuttelet villapinnan joka puolelta ja painelet villat joka puolelta tiiviimmin ja se jälkeen voitkin jo huovuttaa kunnolla! Tuo villan tiivistys vaihe on tärkeä, ettei villat lähde liikkumaan miten sattuu.

   Poista
 4. Tosi hienoja! On tosiaan ihan kuin kiviä! Irtoaako värjätyistä paljonkin väriä? Voisi ehkä kokeilla joskus, väripilkku vessaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu kyllä tosi paljon villasta ja erästä. Joistakin lähtee paljonkin.. Mut ei sitä nyt lotonaan valu :)

   Poista
 5. Meillä on yksi tuollainen esikoisen "partioleirimuistona". Aivan loistava käytössä :)

  Kauniit värit noissa sinun saippuoissa. Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. Näyttävät ihan rantakiviltä! Ite kans ajattelin että tollasia värejä kokeilisin, kun on tota luonnonväristä villaa sen verta jäänyt. :) Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin saa kyllä juuri hyvin villan jämät käytettyä!

   Poista