En voinut olla ostamatta seuraavassa kuvassa olevia koruja! Niin kauniita. Tosin osa näistä päätyy siskoni korupussiin...
Korujen ihastelun ohessa napostelimme ja joimme glögiä. Ihan suorastaan pikkujoulumeiningeissä. Kuvassa näkyvä mustaherukkakakku on yksi lemppareistani ja sopii hyvin väreiltään pikkujoulukauteenkin, joten kirjoittelenpa vielä kakun ohjeen halukkaille.
MUSTAHERUKKAKAKKU
Pohja:
100 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna
Täyte:
2 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
2,5 dl Creme vispiä
200 g vanilja tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Kiille:
2 liivatelehteä
2 dl vahvaa mustaherukkamehua
1. Sulata margariini ja jäähdytä.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää kananmuna ja margariini
3. Vispaa tasaiseksi
4. Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle pyöreä leivinpaperipala. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
6. Purista vesi pois ja lisää liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Jäähdytä.
7. Vaahdota vispi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Lisää joukkoon hiukan jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen.
8. Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Peitä kelmulla ja hyydytä kakkua kylmässä 4 tuntia.
9. Tee pintakiille. Liota liivatetta kuten edellä. Lisää ne pieneen määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehut. Jäähdytä. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan. Hyydytä vielä tunti.
Tahmeelta tuntuu tämä postailu.. Johtunee siitä, että en saa otettu hyviä kuvia! Aina yli-tai alivalottuneita. Koulussa on nyt meneillään visuaalisen dokumentoinnin kurssi, jossa opettelemme valokuvausta ja kameran käyttöä, en voi enää siis syyttää huonoista kuvista pimeetä syksyä tai huonoa kameraa.. ;)
Onpa kauniita koruja :) Tämä pimeys on tosiaankin vähän haastavaa valokuvauksen kannalta.
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa ja tsemmpiä opiskeluihin!
Kivaa kun jaksat Merja kommentoida juttujani! :) Nuo korut ovat kivoja ja ainutlaatuisia, eikä hinnallakaan pilattuja!
VastaaPoistaJa kiitos samoin!