lauantai 2. lokakuuta 2010

"Sadonkorjuu"

Kamerasta löytyisi kyllä aiheita blogipäivityksiin, mutta kirjoittaminen tuntuu tökkivän. No nyt yritän kuitenkin...

Aijemmin on voinut lukea minun kasvimaa-projektista. Yhdessä vaiheessa kesää kasvimaa voi hyvin, mutta odotin sen voivan myöhemmin vielä paremmin ja jätin silloin kuvat ottamatta.. No seuraavan kerran oli myöhäistä ja näin en saanut teille tänne kuvia. Pari viikkoa sitten oli kuitenkin porkkanan noston aika. Tässä kuvia rakkaudella kasvatetuista ja maukkaista miniporkkanoista.
Täytyy todeta, että ensi vuonna taidan panostaa vain salaatin ja persiljan viljelyyn! :) Jopa kurpitsa ei onnistunut!?


Omput! Ne kuuluvat syksyyn! Viimeksi kotikaupungissa käydessä nappasin Villen vanhempien puista pussillisen happamia omenoita säilöntään. Niistä syntyi omenasosetta seuraavan ohjeen mukaan. Tosin itse jätin sitruunan mehun pois.
OMENASOSE
2 kg soseutettuja omenia
(noin 2,5 kg käsittelemättömiä omenoita)
2 dl vettä
(1 sitruunan mehu)
1 kg hillosokeria

Pese omenat , kuori ja poista siemenkodat. Höyrytä omenalohkot pehmeiksi vesitilkassa ja survo soseeksi. Lisää vesi, sitruunasta puristettu mehu ja hillosokeri. Keitä sosetta 10 minuuttia välillä sekoittaen.Sosetta oli kätkettävä jonnekin, niimpä kätkin sitä pullakranssin sisään. Harvoin saan onnistumaan veteen tehdystä pullasta näin pehmeää ja muhevaa, mutta nyt sain. Pulla oli päivien päästäkin vielä ihan kun juuri leivottua. Pullakranssin teen toistekin.

Nykyään ei ole pitkä matka ikeaan ja yksi ilta siellä sitten pyörähdettiin. Silmiin tarttui ruisvuokaleipä ainekset. Purkkiin ei tarvinnut lisätä kuin vesi ja hieman ravistaa ja kaataa leipävuokaan. Kohotella alle tunti ja paistaa toinen tunti. Kuvan perusteella leipä vaikutti oikein maukkaalta, mutta täytyy sanoa, että minun makuuni se ei ollut. Ehkä hieman liian makeaa, muistuttaa jollaintapaa joululeipää. Mutta tulipahan kokeiltua tämäkin. Kätevä tapa sinänsä valmistaa tuoretta leipää todella helpolla.2 kommenttia:

  1. Komean näköinen pullakranssi!Söpöt porkkanatkin oli.Mukavaa pitkästä aikaa lueskella ja katsella kuvia.

    Anne

    VastaaPoista
  2. Nyt alkaa taas tulla tekstiä normaaliin tahtiin. Sain nimittäin eilen tehtyä monta luonnosta! :)

    VastaaPoista