perjantai 8. lokakuuta 2010

Hiivatonta

Tässäpä hyvä leipäresepti viikonlopun menuuseen. Sain tämän ohjeen hetki sitten ystävältäni, joka muistaakseni oli löytänyt sen Sport-lehdestä. Makoisaa, kuohkeaa ja jälleen kerran helposti valmistettavaa! Ei muuta kun jauhopussi esiin ja hommiin!

JYVÄINEN VUOKALEIPÄ
4 kananmunaa
1dl vettä
2dl kevytkermaviiliä
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl erilaisia siemeniä, esim. auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl sokeria
(1 dl tuoreita yrttejä)

Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi ja kermaviili. Sekoita jauhojen sekaan siemenet, leivinjauhe, suola, sokeri ja yrtit. Sekoita jauhoseos nesteeseen nopeasti. Kun taikina on tasaista, kaada se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista 180 asteessa n. 45min.



Reipasta viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla. Kermaviili ja piimä tuovat mielestäni leipiin ja leivonnaisiin mukavan pehmeän maun.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa! Erilaisilla jauhoilla ohje muokkautuu helposti eri makuihin. Tuossa ohjeessa ei tarvitse edes käsiin sotkea.. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, ilman hiivaa! Täytyy pistää merkille. Kun tähän sivulle tulee, niin alkaa aina eri biisit soimaan, hauska juttu :D Nyt kenties Suvi Teräsniskaa.

    VastaaPoista
  4. Ja on muuten vielä ihan hyvää leipää kaikenlisäks.. :) Joidenkin mieleen tosin ei ole nuo siemenet. Kävinkin jo kurkkimassa sinuun blogiisi.. :) Musaa on helppo latailla blogiin mixpodin kautta.. Joitakin nämä lallatukset varmasti ärsyttääkin, mutta stoppia painamalla niitä ei tarvitse kuunnella.. ;)

    VastaaPoista