sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kasvimaa

Mukavan touhukas ja pitkä viikonloppu takana kotikonnuilla! Näin pitkästä aikaa siskon lapsia ja vietimme viisivuotiaan synttäreitäkin. Kaiken touhun ohessa halusin saada aikaiseksi viikonloppuna myös oman pienen kasvimaan vanhempieni pihalle. Onneksi sain apua isojen multasäkkien kantamisessa siskolta ja isiltä, kasvimaakehikon tekemisessä ja multien levityksessä auttoi Ville ja siementen kylvössä kummityttö 5v. - ilman apureita koko kasvimaata tuskin siis olisi. ;) Ainiin ja puhelinapua kasvimaan tekoon liittyen sain taas puutarhuriystävältäni! Kiitos.

Kasvimaa tehtiin vanhan kasvimaan päälle. Monissa puutarhalehdissä on näkynyt kasvimaakehikoita, joten sellainen tarvittiin meidänkin maan perustukseksi. Suosituksista johtuen emme lähteneet kääntämään vanhaa maata vaan levitettiin maan päälle kehikon sisään maisemointikangasta eli kangasta mikä ei päästä läpi rikkaruohoja, mutta läpäisee kuitenkin veden. Sitten vain 350 litraa multaa kehikkoon ja kylvämään. Kasvimaahan upposi sokerihernettä, porkkanaa, vihersipulia, lehtisalaattia, keräsalaattia ja persiljan taimi. Toivotaan, että kasvimaasta jotain ylös nousee - muutakin kuin persilja, ja että harjoitus tekisi mestarin tässäkin lajissa.

Jotkut nätit merkkikepukat olisi kiva väkräillä kasvimaalle esimerkiksi rautalangasta taivutellen... Ideoita?
Kuvien laatu ei ole mikään älytön, sillä räpsin ne vain kännykällä.

2 kommenttia:

  1. Puisia isoja pyykkipoikia voisi kokeilla, ideoida lisää ja tehdä virityksen. Tyhjät kardemummaputkilot käy myös, ei sadekaan haittaa. Kirjoittamista varten kannattaa kokeilla tekstiilitussia, säilyy pitempään luettavana.

    Anne

    VastaaPoista
  2. Teillä näyttikin olevan touhua pihamaalla. Kivaa! Toivottavasti uusi multa suo hyvän sadon. :)

    VastaaPoista