maanantai 15. helmikuuta 2010

Banaanimuffinsit

Banaaneja on kertynyt pöydille eikä ne maistu enää kenellekään sellaisenaan mustelmien takia, joten täytyihän niistä jotain leipoa. Ajatuksena oli ensin leipoa banaanikuivakakku, mutta niin uskomattomalta kun se kuulostaakin - EN omista kuivakakkuvuokaa!!! Tajusin sen tänään! Ehkä siitä syystä en omista sellaista, koska en ole mikään kuivakakkujen ystävä, mutta täytyisihän sellainen nyt jokaiselta vähänkään leipomisesta innostuneelta löytyä! Tänään en kuitenkaan lähtenyt sitä ostamaan, mutta heti huomenna varmaan täytyy se hankkia, että on sitten kun joskus seuraavan kerran ehkä sattuisin sitä tarvitsemaan. Vuoan puuttumisen takia en leipomisajatusta kuitenkaan jättänyt, vaan etsin netistä banaanimuffinsien ohjeen, se ohje meni kutakuinkin näin:


2,5 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
3 banaania, mieluiten pilkullisia tai jo ihan mustia
1 muna
0,5 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta tai 50g sulatettua margariiniä

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita jauhojen joukkoon.
Lisää vielä muna ja juokseva ja sekoita taikina tasaiseksi.
Annostele muffinsit vuokiin.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Taas kerran erittäin helppo ja nopea ohje. Jos tykkää banaanista, niin luulenpa, että yksi muffinssi kahvin tai teen kanssa uppoo varmasti.

2 kommenttia:

  1. Kuivakakkuvuoka on myös hyvä alusta esimerkiksi jäädykkeille. Ei siis mene ostos hukkaan! :) Jonkun hyvän jäädykkeen voisit keksiä ja pyytää sitten minut koemaistajaksi! ;)

    VastaaPoista
  2. Joskus on menny hermo jäädykettä tavallisesta teflon kakkuvuoasta irrotellessa, joten ehdoton suosikki jäädyke hommissa on siihen tarkoitettu tupperin jäädykevuoka!! Täytyypä joskus tehä, jos lupaat tulla syömään! :)

    VastaaPoista