keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tärkätty pitsikori

Vanhat pitsiliinat muuntuivat kulhoiksi sokeritärkin avulla. Sokeritärkin suhde on 1dl kuumaa vettä ja 10-15 palaa sokeria. Mitä enemmän sokeria, sitä vahvempaa tärkki on. Laita aineet kattilaan ja uita pitsiliina kattilassa painellen liinaa puukauhalla upoksiin. Nosta liina kattilasta, puristele ylimääräinen tärkki pois ja levitä pitsiliina muotin päälle. Muoteiksi käyvät erilaiset muovi-ja lasikulhot. Anna kuivua reilu vuorokausi.  Mikäli kulhosta ei tullut tarpeeksi vahva, laita tärkkiin lisää sokeria ja uita sama liina tärkissä uudestaan. On hyvä muistaa, että sokerilla tärkätyt kulhot eivät kestä liiemmin kosteutta. Pesemällä liinan pesukoneessa, palaa se takaisin alkuperäiseen muotoonsa. Keinokuituisten liinojen tärkkäykseen sokeritärkki ei sovi, mutta puuvilla, villa ja pellava tärkkäytyvät hyvin. 
  

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuo pitsiliina oli oikea löytö sukulaisen kaapista. Niin kaunis ja näyttää kulhona hyvältä, kun on niin harvaan virkattu.. :)

   Poista
 2. Niin kaunis! :D Iha kateellisena katon ;) Ite yritin kokeilla pyöreää pitsilamppua vanhoista pitsiliinoista, mutta ne liinat oli nii paksulla langalla virkattu, että ois tullu aika tönkkö :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Liina vaikuttaa kyllä lopputulokseen huomattavan paljon.. Eli ei kun etsimään vaan kirppareilta sopivampia pitsiliinoja :)

   Poista