keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Takana herkullinen viikonloppu!

Jatketaan mässäily linjalla. Ajoittain saankin palautetta siitä kun blogini käsittelee aiempaa vähemmän enää leivontaa ja ruoanlaittoa. Pyrin jatkossa panostamaan myös tähän puoleen. Kovasti nuo toisenlaiset kädentaidot vain vievät nykyään aikani. Viikonlopun vietin kuitenkin kalastajan leskenä ja kuinkas ollakaan ikävää tukehdutettiin pullalla. No ei, oli näihin herkkuihin syykin. Kalastajan kummitäti tuli pitämään seuraa minulle ja samalla juhlistettiin hänen tärkeää päivää. Hyvän aamupalan jälkeen päivä ei voi mennä pieleen ja päivää on tietenkin hyvä jatkaa myös maukkaalla päivällisellä. Päivälliseksi loihdittiin tällä erää pesto-fetakanafileitä kera peruna- ja porkkanatikkujen sekä salaatin.
 
 

 
Pesto-fetakanafileet on muunneltu ohje Apukokin keittokirjasta löytyvästä reseptistä, jossa käytetään fetan tilalla vuohenjuustoa ja pestona itsetehtyä tuorepestoa.
 
PESTO-FETAKANAFILEET
 
Kanafileitä
Vihreää pestoa
Fetapala
 
Laita kanafileet vuokaan ja lusikoi muutama lusikallinen vihreää pestoa puolikkaalle fileelle. Leikkaa fetapalasta hyvän kokoinen pala ja aseta peston päälle. Taita toinen puoli fileestä peston ja fetan päälle ja kiinnitä coktailtikulla. Lisää vielä hieman pestoa päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
 
PERUNA-PORKKANATIKUT
 
Perunaa
Porkkanaa
Punasipulia
Öljyä
Valkosipulijauhetta
Grillaus- ja yleismaustetta
Mustapippuria
Yrttisuolaa
 
Suikaloi pestyt perunat ja kuoritut porkkanat tikuiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa pieniksi lohkoiksi. Laita kulhoon perunat, porkkanat sekä sipulit ja lorauta joukkoon öljyä ja mausteet. Sekoittele hyvin ja kaada uunipellille. Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi noin 20 minuuttia.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti