keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Tunnelmalliset vekkivalot

Hakusessa on ollut kiva led-valosarja. House Doctorin mallistossa oli tämä valosarja, joka olisi ollut aivan täydellinen, jos hinta olisi ollut huokeampi. Siitä valosarjasta inspiroituneena tein oman mallin. Hyvällä mielikuvituksella tämä muistuttaa sitä. Kahdeksan silkkipaperista haitariympyrää pujottelin kuumenemattoman led-valosarjan ympärille. Sarjassa oli 15 lediä, joten pujottelin  vekkiympyrät vain joka toiseen. Saas nähdä mihin tämä valosarja lopulta päätyy. Nykyisellä paikaillaan ehkä hieman liian hempukka. Tein vekkiympyrät valkoisesta silkkipaperista, mutta varmasti mageet näistä tulisi kauden trendiväreissäkin.
1. Taivuta haitarille 50cm x 32 cm kokoinen pala silkkipaperia, näin saat  helposti kahdeksan pientä haitaria kerrallaan. Aloita taittelu kapeammasta sivusta ja tee noin sentin levyisiä taitoksia.
2. Leikkaa isosta haitarista noin 4 sentin mittaisia pätkiä eli pieniä haitareita.
3. Laita haitarin toiseen päähän kaksipuoleistateippiä. (Teippirolleri on super kätevä).
4. Paina haitarin päät yhteen.
5. Nyt koossa on yksi ympyrä ja jotta se pysyy ledin ympärillä, ompele se napakaksi ympyräksi. 
6.  Nivo haitari yhteen puoliksi ja puoliksi ja mene langalla läpi haitarin keskeltä yläkulmasta ja tule takaisin ylhäältä keskeltä toiselle puolelle. Jätä lankaa aloitus- ja lopetuspäihin kiinni sitomista varten.
7. Aukaise vekkiympyrä ja sido kiinni ompelulangalla.


4 kommenttia:

 1. Aika somat on. Pitäisköhän ihan itse vekata tuollaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nopeat ja helpotkin ovat! Ja house doctorin valoihin verrattuna super halvat :)

   Poista
 2. Onpa kaunis vekkikoriste ja niin helppotekoinen. Voisi vaikka sanoa, että "Simplicity makes everything beautiful" kuvasikin ovat tosi kauniita. Pidän tuosta vanhan valokuvan sävystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maijalinnea kommentista! :) Tosiaankin helppotekoinen! :)

   Poista