torstai 5. syyskuuta 2013

Satoa viljelypalstalta

Hoksasin juuri, etten ole palstaviljelystäkään sitten ensimmäisen postauksen jälkeen täällä kirjoitellut lainkaan. Ensimmäisen kesän kokemukset ovat kyllä olleet positiiviset ja alkukesän uurastus on palkittu moninkertaisena. Jo jonkin aikaan ollaan saatu hakea omalta palstalta perunat kattilaan, samoin kurpitsoja on tullut naapureiden ruokapöytään saakka. Ja sipulia vasta onkin tullut! Vadelmia tuli myös yllättävän paljon ja herneitä, salaateista ja yrteistä puhumattakaan.

Kesällä ennen lomalle lähtöä kaikki oli noussut pintaan ja penkit olivat siistejä, eikä rikkaruohojakaan ollut liiemmin.
Ennen lomia Ville nikkaroi palstalle penkin kuormalavoista, joka toimii myös säilytyslaatikkona työvälineille. Myös vadelmapuskat saivat tuekseen heinäseipäät ja herneet pajukepit. Tässä vaiheesa kaikki oli siis valmiina kasvulle!Mutta hiphei, lomalta tullessa palsta näytti tältä! Täysin rikkaruohon vallassa! Kyllähän se hieman lannisti, mutta olihan tuo arvattavissa...
Rikkaruohoista huolimatta tämän kesän sato on ollut yllätys hyvä tälläisille amatööri-viljelijöille. Ilo on ollut hakea palstalta itse kasvatettuja tuoreita ja puhtaita raaka-aineita sekä kauniita kukkasia vaasiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti