KOLMEN JUUSTON PARSAPIIRAKKA
1/2 pkt (á 800g) isoja lehtitaikinalevyjä
400 g vihreää parsaa
Täyte:
1 purkki (125g) pehmeää sinihomejuustoa (Valio)
1 purkki (200g) raejuustoa
2 dl parmesaaniraastetta
1 kanamuna
ripaus rouhittua mustapippuria
Sulata toinen lehtitaikinalevyistä.
Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Esikeitä parsoja muutaman minuutin ajan suolalla mausteussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.
Kauli sulanut taikinalevy hieman suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta taikina leivinpaperin avulla matalareunaiseen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
Sekoita kulhossa kaikki juustot ja kananmuna. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.
Paita piirakkaa 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ennen leikkaamista
1/2 pkt (á 800g) isoja lehtitaikinalevyjä
400 g vihreää parsaa
Täyte:
1 purkki (125g) pehmeää sinihomejuustoa (Valio)
1 purkki (200g) raejuustoa
2 dl parmesaaniraastetta
1 kanamuna
ripaus rouhittua mustapippuria
Sulata toinen lehtitaikinalevyistä.
Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Esikeitä parsoja muutaman minuutin ajan suolalla mausteussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.
Kauli sulanut taikinalevy hieman suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta taikina leivinpaperin avulla matalareunaiseen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
Sekoita kulhossa kaikki juustot ja kananmuna. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.
Paita piirakkaa 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ennen leikkaamista
Onpa todella kaunis ja onnistunut lopputulos! =)
VastaaPoistaHauskaa Vappua sinne :)
Ihanan näköinen! Tuota on kokeiltava!
VastaaPoistaVaakku, kieltämättä piirakka oli niin kaunis uunista tullessa, että mietitytti voiko se olla myös hyvää. Mutta oli se! :)
VastaaPoistaSiskoliina, vaikka Ville inhoaa sinihomejuustoa tuota se söi - onneks! :) Suosittelen kyllä.
Laitoin kanawrappien ohjetta tuonne ruokablogiin ;)
VastaaPoista