sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Brunssille

Tässäpä oiva eväs vappubrunsille tai muuten vaan kevään herkutteluhetkiin! Perjantaina ennen kauppaan lähtöä selasin kaikki lähiaikoina tulleet aikakausilehdet ja etsiskelin niistä viikonlopun ja alkuviikon ruuat. Tämän piiraan ohje löytyi Koti ja Keittiö lehdestä.






KOLMEN JUUSTON PARSAPIIRAKKA

1/2 pkt (á 800g) isoja lehtitaikinalevyjä
400 g vihreää parsaa

Täyte:
1 purkki (125g) pehmeää sinihomejuustoa (Valio)
1 purkki (200g) raejuustoa
2 dl parmesaaniraastetta
1 kanamuna
ripaus rouhittua mustapippuria


Sulata toinen lehtitaikinalevyistä.
Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Esikeitä parsoja muutaman minuutin ajan suolalla mausteussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.
Kauli sulanut taikinalevy hieman suuremmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta taikina leivinpaperin avulla matalareunaiseen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
Sekoita kulhossa kaikki juustot ja kananmuna. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle.
Paita piirakkaa 225 asteisessa uunissa, keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä ennen leikkaamista







4 kommenttia:

  1. Onpa todella kaunis ja onnistunut lopputulos! =)
    Hauskaa Vappua sinne :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen! Tuota on kokeiltava!

    VastaaPoista
  3. Vaakku, kieltämättä piirakka oli niin kaunis uunista tullessa, että mietitytti voiko se olla myös hyvää. Mutta oli se! :)

    Siskoliina, vaikka Ville inhoaa sinihomejuustoa tuota se söi - onneks! :) Suosittelen kyllä.

    VastaaPoista
  4. Laitoin kanawrappien ohjetta tuonne ruokablogiin ;)

    VastaaPoista