sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Punaherukoista

Herkuttelu aiheilla jatketaan. Kävimme viikonloppuna pitkästä aikaa kotikonnuilla ja nappasin sieltä kassillisen viime kesänä poimimiamme marjoja mukaan. Mietin, mitä punaherukoista voisin tehdä. Päätin kokeilla vispipuuroa punaherukoista! Oli muuten hyvää. Melkein parempaa kuin puolukkavispipuuro. Ja vispipuuron värikin oli ihan kevääseen sopivaa eli heleän vaaleanpunaista! :)






PUNAHERUKKAINEN VISPIPUURO

1 l vettä
1-2 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita
3 dl soseutettua punaherukka survosta

Keitä vesi ja sokeri. Lisää joukkoon mannasuurimot ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää punaherukkasurvos. Vatkaa jäähtynyt vispipuuro. Tarjoile ripauksella sokeria ja tilkalla kylmää maitoa.



Mitä muuta voisin punaherkoista tehdä? Aika kirpeitä marjoja kun ovat..

6 kommenttia:

  1. Minä käytän noita punaisia vitamiinipommeja voimajuomaan. Teen siis eräänlaista smoothieta niistä. Täytyykin kokeilla tuota sinun ohjetta. Meillä on vielä kasapäin punaherukoita pakastimessa

    VastaaPoista
  2. Jäikö sulla siemenet kokonaisiksi tuossa vispipuurossa vai oliko nekin palasina? Lapsille vois kelvata, mutta ilman siemeniä. =)

    Itse teen punaherukoista mamman marjapiirakkaa (mustikkaa sekaan) ja mehua - vaniljasokerilla ja sokerilla maustettuna tosi herkullista mehua!

    VastaaPoista
  3. Smoothie kuulostaa hyvältä! Pitäis joku hyvä ohje löytää.. Teetkö maustamattomaan jugurttiin smoothien, vai?
    Laitoin ite tuohon puuroon 2 desiä sokeria, kun vierasta vähän punaherukoiden kirpeyttä. Mutta vähempikin varmasti riittää jos kirpeys on mieleinen.. :)

    VastaaPoista
  4. Tiina, siemenet kyllä jäi kokonaisiksi vaikka sauvasekottimella ne ensin soseutinkin. Sun pitää sanoa lapsille et siemenet on vaikka hello kityn taikasiemeniä tai jotain.. :) Ripaus vaniljasokeria sopis tohon vispikseenkin muuten!

    VastaaPoista
  5. Nam! Rakastan vispipuuroa:) Totta, on kyllä niin keväisen värinenkin:)

    VastaaPoista
  6. Marge, minäkin pidän äitini tekemästä puolukkaisesta vispipuurosta, mutta harvoin sitä itse olen tehnyt. Punaherukoita ei oo tullut ikänä kokeiltua.. ( En ole ajasta myöhässä, olen vain rehellisesti niin nuori.. Kovin montaa vuotta ei ole tarvinnut itse ruokiaan edes tehdä :) ) Mutta kiitos että piipahdit täällä, olen kovin iloinen!

    VastaaPoista